zondag 11 augustus 2013

Les Vacances


Hallo lieve medemensen, ik ben op vakantie geweest én daarover schrijf ik één (extreem lange) post.
Ik kwam met mijn ouders en zus aan in een idyllisch dorpje genaamd 'Villeneuvette'. Het is een plaatje, het lijkt net of je een stapje terug in de tijd neemt. We kwamen binnen in deze zijingang, het dorpje heeft namelijk 3 poorten en ze zijn allemaal even mooi!
Misschien voor wie benieuwd zijn wat de geschiedenis is achter dit dorp *uggh, hoest even en bereid zich voor om een verhaal te vertellen dat ik allerlei random stukjes heb gehoord.*
Villeneuvette was oorspronkelijk het thuis voor arbeiders die in de aangrenzende fabriek werkten. Het was een stoffabriek die stoffen voor de officieren van het  Franse leger produceerden. De fabriek staat nu op een andere locatie en de oude fabriek is eng en vervallen. Maar het aparte is dat het dorpje bewoond is gebleven. Het dorpje telt weinig inwoners maar is nog steeds erg gezellig en klein. Ik heb geprobeerd een kleine sfeerimpressie te geven. Maar in het echt is het nog duizend keer mooier!


MontpellierJa, ik ben hier hélémaal gek op: Wereldsteden. En altijd als ik op vakantie ben wil ik er wel een bezoeken. Ik ging dus naar Frankrijk en nadat Parijs ongeveer 700 kilometer van ons gescheiden lag gingen en we iets nieuws wilden bezoeken gingen we naar Montpellier! Ik heb me laten vertellen dat Montpellier Frankrijks snelst groeiende stad is. Dan moet het toch wel iets voorstellen? Ik had er zelf alleen totaal geen idee van hoe deze stad eruit ziet. Maar nadat ik dit oogappeltje heb bezocht ben ik verliefd geworden. 
Montpellier is een grote stad met een fantastisch historisch centrum, zoals je hierboven ziet heeft het ook een eigen 'Arche de Triomphe'! En het grote voordeel aan deze stad is dat je bijna de enige toerist bent. Er zijn geen Aziaten die je met gigantische cameralenzen voor de oren slaan en geen vervelende Nederlanders. Je gaat op in een rustige, maar gezellige Franse stad! Ik raad het iedereen aan die er in de buurt is! Het is gewoon stiekem een tweede parijs, ik weet niet of ik dat mocht zeggen maar okay. En jullie denken vast nu; ''En hoe kan je shoppen in die stad?'' Nou, dat gaat héél erg goed! Er is een gigantisch winkelcentrum genaamd Polygone en er zijn gezellige winkelstraatjes! 


De overgebleven foto'sHier maken jullie kennis met ons Franse buurtjongetje. Ik probeerde met m'n beste Frans met hem te communiceren, maar hij deed gewoon of hij Oost-Indisch doof was. Als ik iets zei dat ik een foto ging maken, deed hij dit. Het grappigste is dat we ontdekte dat de hagelslag, die we hadden meegenomen, (mijn zus is verslaafd, ze kan geen dag zonder) opeens was verdwenen. Een dag later zag ik dit kleine monster, verstopt in een hoekje, alle hagelslag oppeuzelen. 


Er was een lange wandelroute net buiten ons dorpje gelegen. Mijn zus en ik dachten, we nemen een kijkje en per ongeluk namen we de hele route. Het was heel leuk maar lang. 


Dit waren een paar foto's van mijn vakantie, ik weet niet of ik teveel heb geschreven en of het saai was. Maar de vakantie zag er ongeveer zo uit. Ik vond het wel lastig om keuzes te maken tussen de 600 foto's die we hebben gemaakt. Het was wel een werk maar ik denk dat het het waard is!

Vonden jullie mijn vakantie er een beetje leuk uitzien?

Ciao,
Jelle

7 opmerkingen:

 1. Wauw jel, super mooie foto's! En is leuk hoor zo'n lange post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke foto's ziet er super leuk uit allemaal (:
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw ziet er echt super gaaf uit allemaal! X Anne

  www.fashionanna.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fantastische foto's Jelle!
  Volgens mij heb je echt heerlijk genoten daar! :D
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. those are absolutely gorgeous photos!! do you want to follow each other? let me know =)

  www.lesley-kim.com

  BeantwoordenVerwijderen