zondag 20 januari 2013

DIY: a Jellie Scrub
Hi there, ja misschien zie je het niet goed? Of heb je het niet goed gelezen maar Jelle heeft SCRUB gemaakt. Dus je kan lezen over mijn avontuur in de keuken wat vijf minuten duurden. Dus ik zou zeggen, probeer het ook eens uit.

Wat heb je nodig?

 • Een niet te groot bakje
 • Zout/Suiker 
 • Olijfolie (andere olie is ook van toepassing).
 • Iets van een geurolie (ik had niks dus heb ik maar een heel parfum testerflacon erin gegooid). 
 • Een bakje om het in te mengen. 
 • Lepel om mee te mengen.

Okay, laten we beginnen! Ik heb me niet echt aan een vast recept gehouden dus ik vertel een beetje hoe ik het heb gedaan. 

 1. Je pakt het bakje waarin je de scrub wilt bewaren, die vul je helemaal tot de top met zout/suiker. Dat stop je dan in het meng bakje, dan vul je het bewaarbakje nog een keer maar dan tot de helft. 
 2. Je voegt dan elke keer kleine scheutjes olijfolie toe. Tot het een beetje een zanderige substantie is. Als het een beetje te nat is maakt dat niet uit. Beter dan te droog, want dan doet het bijna pijn om te scrubben en dat willen we niet. 
 3. Nu komt het geur gedeelte, je kan van alles toevoegen wat je wilt. Alleen niet teveel want dan word je scrub te nattig. Ik heb dus voor een parfumtestertje gekozen die ik wel lekker vind maar nooit gebruik. Een geur toevoegen is niet sentieel, want de scrub doet hetzelfde werk als je het niet doet. Maar om de vieze olijfgeur weg te krijgen is het misschien wel een slim idee. Je voegt een geur toe als je wilt en roert het allemaal goed door. 
 4. Nu stop je het in het bakje, schep het voorzichtig een beetje erin. Als hij vol zit moet je het goed aandrukken met een je lepel. Om het iets langer te bewaren doe je het kleinste scheutje olijfolie op de top. Bewaar deze scrub niet te lang, ik heb geen idee hoe lang maar heb 'm meestal in twee weken opgemaakt. Ik denk uiterlijk een maand als je het goed afgesloten bewaart.  
Klaar is kees, haha! Het is super makkelijk om te maken en leuk om te doen. Ik heb zelf eigenlijk geen 'echte' scrub op dit moment omdat ik heel tevreden ben over dit mengseltje. Ik heb de restjes die ik overhad meteen opgebruikt op mijn handen. En ik zit hier met baby zachte handen te typen. De olijfolie voedt de huid ook goed, dus iedereen die een droge winterhuid heeft, let's try! 

Hoe vonden jullie mijn eerste artikel op het gebied van Beauty? 

Ciao, 
Jelle 


5 opmerkingen:

 1. Super leuk jelle! Zeker vaker een artikel met beauty online zetten, vooral DIY's, die zijn altijd heel erg leuk :)
  Groetjes, Fije

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi! Wat leuk een keer een jongen met een blog! haha echt tof! Mooi bericht en goeie instructie, zeker door gaan zo! X Eef

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha Jelles avonturen in de keuken! Maar het resultaat mag er wezen! :D
  xxCiaoo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh superleuk! ik ga dat ook eens proberen :)
  En dankje voor je lieve reactie op mijn blog! ik vind de jouwe ook heeeel leuk dus jij hebt er ook een volger bij :) xx

  BeantwoordenVerwijderen